Συστατικά
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο), λιωμένη
- 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 αυγά
- 1 ασπράδι αυγό
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. βούτυρο, χοντροκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σος σοκολάτας
- 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο), ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
- τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο)
- παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
- ξύσμα από πορτοκάλι
- ξηροί καρποί
- 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών.
- Ανακατεύουμε το ασπράδι αυγών με μία πρέζα αλάτι σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό (1-2 λεπτά), και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. διάμετρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει γύρω από τις άκρες (2-3 λεπτά).
- Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κέντρο να γίνει σφιχτό (3-4 λεπτά).
Για τη σος σοκολάτας
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε στη πουτίγκα μας και τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό από πάνω, πασπαλισμένο με τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξηρούς καρπούς και φυστίκι Αιγίνης.
akispetretzikis.com