ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ζάχαρη
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια μέλι
650 γραμμάρια γλυκόζη
500 γραμμάρια νερό
1 κιλό φιστίκι αιγίνης
7 τεμάχια ασπράδια αυγού
1/2 κτγ βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Με τη ζάχαρη άχνη,τα 150 γραμ. νερό και 250 γραμ. γλυκόζη, φτιάχνουμε το πηκτό σιρόπι.
2.Τα ασπράδια αυγού, τα χτυπάμε μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά σιγά το πηκτό σιρόπι.
3.Με τα υπόλοιπα υλικά, δηλ. 250 γραμ. νερό, 1 κιλό ζάχαρη και 400 γραμ. γλυκόζη, φτιάχνουμε πάλι πηκτό σιροπι 38.
4.Ρίχνουμε και αυτό το σιρόπι στη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφριά, λίγο λίγο.
5.Ρίχνουμε ζεστούς τους ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους, ανακατεύοντας.
6.Στο μάρμαρο ρίχνουμε το μείγμα μας και το ανοίγουμε φύλλο.
7.Με μυτερό μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας.
8.Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης
site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr
Αthensgo oδηγός πόλης και διασκέδασης