ΥΛΙΚΑ:
Για 8-9 άτομα
Για την πανακότα:
1.100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
200 γραμμ. πλήρες γάλα
130 γραμμ. ζάχαρη
1 κ.κ. ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν), μουλιασμένες σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό
4 φύλλα ζελατίνας (20 γραμμ.), που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό
Για τη σος:
40 ml Grand Marnier
20 ml νερό
250 ml μέλι θυμαρίσιο
κόκκοι κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας, και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά έως ότου βράσουν.
Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα κρυώσει.
Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε άλλο με παγάκια, για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή.
Παγωνουμε και σερβίρουμε με τη σος.
Για τη σος: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το Grand Marnier και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης
site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr
Αthensgo oδηγός πόλης και διασκέδασης